IKC News
Share
Karrie Vissers – de Moor heeft zich ingezet voor meer rust en ontspanning tijdens het wachten.

Bij Oogkliniek Oog op Zuid wordt wachten een stuk aangenamer.

Oogkliniek Oog op Zuid, een prominente oogzorginstelling in Rotterdam, wilde het wachten voor al hun patiënten veraangenamen. Samen met het managementteam zag Karrie, zorgmanager bij Oog op Zuid, het belang om een kindvriendelijke ruimte voor hun jongste patiëntjes te realiseren en zo de beleving van alle bezoekers te verbeteren. Hierbij maakten zij gebruik van hun uitgebreide ervaring in de gezondheidszorg om het beste resultaat voor de kliniek te garanderen.

Doordat kinderen spelen zorgt dit voor ontspannen kinderen en brengt dit niet alleen rust voor de ouders, maar ook voor alle overige bezoekers.

Wie is Oog op Zuid?

Oogkliniek Oog op Zuid is opgericht door acht ervaren oogartsen, die allemaal een uitgebreide carrière hebben gehad in nabijgelegen ziekenhuizen. De kliniek is toegewijd aan het leveren van uitstekende oog zorg, uitgerust met hoogwaardige medische apparatuur. Zo brengt elke oogarts zijn eigen uitgebreide expertise mee, zodat alle patiënten verzekerd zijn van professionele zorg. Sinds de opening in 2021 is de kliniek gericht op het handhaven van de hoogste normen van medische zorg.

Kwaliteit vraagt om IKC

IKC staat bekend om het creëren van hoogwaardige, veilige en inspirerende speelruimtes voor kinderen. Wij ontwerpen, maken en installeren wereldwijd kinderhoeken voor verschillende sectoren, waaronder retail, horeca, recreatie, gezondheidszorg en projectinrichters. Onze missie is om elke omgeving meer kindvriendelijk te maken, zodat kinderen zich eindeloos kunnen vermaken in een veilige en leerzame omgeving.

Het managementteam kende de reputatie van IKC op het gebied van kwalitatieve hoogwaardige speelconcepten en betrouwbare service al vanuit hun ervaring in de gezondheidszorg. En wist dat de producten van IKC duurzaam en geheel naar eigen wens te personaliseren zijn. Toen het budget voor de kinderhoek van Oog op Zuid door de sponsoren werd gerealiseerd, wisten zij meteen dat ze samen met IKC wilde werken voor een passende speeloplossing. Samen met onze accountmanager, Corrie van der Beek die deskundig en op maat advies gaf, wat voldeed aan de specifieke behoeften van Oog op Zuid, zijn zij zo tot een mooi resultaat gekomen.

”Wij waren erg onder de indruk van de inhoudelijke kennis en adviezen die Corrie gaf” aldus het managementteam.

Het tot stand komen van de kinderhoek

Het managementteam had een duidelijke visie voor de kinderhoek: het moest interessant en toch rustgevend zijn, zonder interactieve beeldschermen of lawaaiige elementen. Deze beslissing werd ingegeven door de in de kliniek werkzame orthoptisten en aanbevelingen van de NVVO (Nederlandse Vereniging van Orthoptisten), die erop wijst dat veel jonge kinderen nu al te maken hebben met buitensporig beeldschermtijd.

IKC heeft een thematische speelruimte ontworpen met de iconische skyline van Rotterdam, waarbij alle namen van lokale sponsors van de kinderhoek in het ontwerp zijn verwerkt. Er werd zoveel sponsorgeld opgehaald dat dit thema op de wanden kon worden doorgetrokken naar de 2 onderzoekkamers voor orthoptie, waardoor een samenhangende en uitnodigende sfeer in de hele kliniek is ontstaan. Deze prachtige skyline in combinatie met onze wandspellen en het speelsysteem “All Aboard”, geeft de ruimte rust en entertainment op een harmonieuze manier.

Impact en feedback

Sinds de installatie van de IKC-kinderhoek heeft de kliniek een duidelijke verbetering gezien van de sfeer in de wachtkamer. Toen er nog geen kinderhoek aanwezig was, waren de kinderen aan het ravotten en was het hierdoor onrustig in de wachtkamer. Nu hebben de kinderen een eigen speelhoek en is de rust weer terug in de wachtruimte.

Voorheen waren kinderen vaak onrustig en angstig en konden ze hun energie niet goed kwijt. Nu biedt de kinderhoek een rustige en gezellige omgeving waar ze kunnen spelen en ontspannen terwijl ze wachten op hun behandelingen.

Het managementteam waardeert IKC om hun dynamische en flexibele aanpak en geeft aan dat we altijd alert zijn en goed hebben ingespeeld op de behoeften van de kliniek. De kinderhoek heeft niet alleen gezorgd voor de nodige afleiding voor de kinderen, maar ook voor eenheid en een meer ontspannen sfeer in de kliniek.

Het managementteam vatte hun ervaring met IKC als volgt samen: “IKC wordt misschien als duur ervaren, maar hun kwaliteit past bij de prijs. De samenwerking was prettig en de resultaten spreken voor zich. Bij de kinderhoek gaat het niet alleen om vermaak; het gaat om het creëren van een serene en vertrouwde omgeving waar zowel de kinderen, ouders en overige bezoekers van profiteren.”

IKC wil Oog op Zuid bedanken voor wederom het vertrouwen in ons.

Klaar om uw wachtruimte te transformeren?

Neem contact met ons op!